Eğitim İçeriği
-
-
Nefesin Kısa Tarihçesi
-
Yogada Pranayama
-
Nefesin Salınımı / Egzersizler
-
Yoga Pozlarında Nefes Farkındalığı
-
Yoga Pratiği (Asana ve Pranayama)
-
Yoga Pratiği Çözümleme
-
Pranayamaya Hazırlık Uygulamaları
-
-
-
Nefesin Anatomisi
-
Nefes Gözlem Çalışması
-
Ters Nefesin Olumsuz Etkileri
-
Ujjayi Nefes
-
Yoga Pratiği (Vinyasa, Restoratif, Pranayama)
-
Yoga Pratiği Çözümleme
-
Pranayama Teknikleri İpuçları
-
Gün İçinde Pratik Nefes Çalışmaları
-
Nadi Shodana, Soru & Cevap
-
Eğitim hakkında
- Önizleme
- 16 ders
- 11 saat video içeriği
Her an doğru andır ! Özgür ve akışkan nefesi keşfet !
Detaylı Eğitim Açıklaması
Eğitimde neler öğreneceksiniz ?
-
Pranayamanın Gelişimi - Yoga tarihinde Prana’nın yeri. Kadim metinler Vedalar, Uphanishadlar, Yoga Sutralar, Hatha Yoga Pradipika’nın nefese yaklaşımı. Yama ve Niyamalarla nefes uygulamalarına farkındalık içinde yaklaşım.
-
Fiziksel ve Enerjetik Nefes Anatomisi - Nefes alıp vermenin anatomik bedende işleyişi, iç solunum ve dış solunum. Solunum sistemini destekleyen organların yapısı. Nefes alıp vermede doğrudan etkili birincil kaslar ve ikincil kasların fonksiyonları. Prananın, kosha haritasında, subtil bedende vayular ve nadiler aracılığıyla dolaşımı.
-
Pranayamaya Hazırlık Uygulamaları - Sağlıklı ve güvenli bir nefes uygulaması için ihtiyacımız olan ön hazırlıklar nelerdir ? Beden ve zihni enerjetik dengeye taşıyan sürdürülebilir genel yoga uygulaması. Nefes alıp vermede kullandığımız kasları güçlendiren ve esneklik kazandıran spesifik yoga pozları ve destek malzemelerinin kullanımı. Pranayama öncesi bedenin tüm katmanlarına dokunan, Kosha Haritasını baz alarak yapacağımız Yoga Nidra çalışması. Boyun-geniz-boğaz bölgesini arındıran ve güçlendiren çalışmalara giriş (neti, tavalia kriya, jalandrabandha, simhasana).
-
Pranayama Teknikleri: Nefes Gözlem: Nefes çalışmalarının bedende yarattığı farklı etkilerin gözlemlenmesi. Birincil ve ikincil kasların etkin biçimde koordine edilmesi ile nefesi tüm bedene yaymanın kolaylığı. Nefes Teknikleri: Güvenli biçimde ve farklı seviyelere göre nefes teknikleri. Nefes kapasitesini arttırmak, sinir-kas sistemini geliştirmek, kendimize dair araştırmada derinleşmek açısından farklı teknikler bizi nasıl destekler ? Ujjayi Nefes Sama & Visama Vritti Viloma Antara & Bahya Kumbhaka Kapalabhati Surya Bhedana Chandra Bhedana Sitali Pranayama Nadi Shodana
-
Pranayama ve Vinyasa Yoga Pratiği Farklı nefes teknikleri sayesinde vinyasa yoga uygulamamızda pozlarda kalış ve pozlar arası geçişler daha akışkan ve zahmetsiz hale geliyor. Eğitimin bu kısmında Ujjayi, Sama & Visama Vritti, Viloma, Antara & Bahya Kumbhaka, Kapalabhati, Sitali Pranayama, Nadi Shodana gibi birbirinden farklı etkileri olan nefes tekniklerini bir yoga dersinin içine, ne şekilde ve hangi sıralamayı gözeterek yerleştireceğimizi öğreneceğiz. Ayrıca sağlıklı ve güvenli bir nefes uygulaması için ihtiyacımız olan ön hazırlıklar ve poz serileri üzerinde çalışacağız. Nefes alıp vermede kullandığımız kasları güçlendiren ve onlara esneklik kazandıran spesifik yoga pozları ve destek malzemelerinin kullanımına odaklanacağız.